Αρχική / Blog / 2020 Influencer Guide: Πώς να πετύχεις ως "Instagram Model"

2020 Influencer Guide: Πώς να πετύχεις ως "Instagram Model"

Πίσω στο blog
01/06/2021

 

Είναι αργά το βράδυ..

 

Είσαι προσηλωμένη στην οθόνη της συσκευής σου και κάνεις scroll στην αρχική σελίδα του Instagram.


Μία πεντακάθαρη φωτογραφία, με τέλειο φωτισμό, και φυσικά, με ένα εντυπωσιακό μοντέλο να πρωταγωνιστεί στο επίκεντρό της, αμέσως, σου τραβάει την προσοχή.


"Μα καλα, ποια είναι αυτή και πώς βρέθηκε ανάμεσα στους followers μου", σκέφτεσαι..


Δεν σου παίρνει πολλή ώρα να καταλάβεις ότι κάτω από τα φίλτρα, το makeup και την ευρηματική πόζα κρύβεται μία γνωστή φυσιογνωμία.


"Ααα! Αυτή είναι η παλιά μου συμφοιτήτρια, η Μαρία", καταλήγεις, και αμέσως κάνεις tap στο προφίλ της για να ανακαλύψεις προς τι η μεγάλη αλλαγή.

 

Όλες οι παλιές της φωτογραφίες έχουν σβηστεί και οι μοναδικές -20 στον αριθμό- φωτογραφίες που έχουν μείνει φαίνονται να έχουν βγει από editorial περιοδικού.

 

Η περιγραφή της γράφει πλέον: " Προσωπικό Ιστολόγιο / Model - Ambassador - Influencer ". 


Τα μάτια σου καρφώνονται στους 70 χιλιάδες followers της!


"Τυχερή", σκέφτεσαι, "Μακάρι να ήμουν κι εγώ στη θέση της..."

 


Μην ονειρεύεσαι άλλο!

 


Το Kooqie είναι εδώ για να σου εξηγήσει πώς με απλά, ξεκάθαρα βήματα μπορείς να γίνεις κι εσύ ένα Instagram Model.

Αν, λοιπόν, επιθυμείς να βγάζεις εντυπωσιακές φωτογραφίες, να μοιράζεσαι το πάθος και εν συνεχεία να αποκτήσεις μία μεγάλη βάση με followers -και πιθανώς ένα ικανοποιητικό income-, ακολούθησε τις συμβουλές που θα βρεις παρακάτω.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη. Από μεριά σου χρειάζεται συνέπεια, συνέχεια και πάθος γι'αυτό που κάνεις. Τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα!

 

pexels-photo-1198869

 

1. Προσδιόρισε το σκοπό και το στιλ σου

 

Δεν είναι μυστικό ότι η πλατφόρμα του Instagram χρησιμοποιείται πλέον σε τεράστιο βαθμό για διαφήμιση, για την προώθηση επιχειρήσεων και υπηρεσιών. Στα πρώτα σου βήματα είναι πολύ εύκολο να αποπροσανατολιστείς αλλά και να δυσκολευτείς να βρεις την ταυτότητά σου, εξαιτίας του τεράστιου όγκου πληροφοριών αλλά και των δυνατοτήτων που σου παρουσιάζονται.

 

Πριν, λοιπόν, κάνεις το οτιδήποτε άλλο, ρίξε βαρύτητα στο να προσδιορίσεις τον σκοπό, το στιλ και το ύφος σου.

 

  • Σε ποιον τομέα θέλεις να επικεντρωθείς; Μόδα, ομορφιά, κάτι άλλο;

 

  • Σε ποιους απευθύνεσαι;

 

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

 

  • Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά, το γνώρισμα, δηλαδή, που θα σε διαφοροποιήσει από όλα τα άλλα Instagram Models;

 

Ενώ βρίσκεσαι σε σκέψη, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το Instagram, λόγω δομής, λειτουργεί ως μία πλατφόρμα προβολής φωτογραφιών -και σε μικρότερο βαθμό video-. 


Έχοντας αυτά κατά νου, οργάνωσε το πορτφόλιό σου, θέσε στόχους και δημιούργησε ένα πρόγραμμα, για να βάλεις τα πράγματα σε σειρά και να ξεκινήσεις!

 

Ένα έξυπνο, ξεκάθαρο bio και μία catchy φωτογραφία προφίλ είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις.

 

ℹ️  Ήξερες ότι το 25% των δημοσιεύσεων που εμφανίζεται στο newfeed σου είναι χορηγούμενα post;

 

instagram sponsorship 

 

2. Δημιούργησε Περιεχόμενο  **I did it for content**

 

Αφού κατασταλάξεις με την ταυτότητά σου στο Instagram, αφού θέσεις τους στόχους σου και καταλήξεις σε ένα πρόγραμμα, είναι πλέον καιρός να δημιουργήσεις περιεχόμενο.


Αρχικά, πίστεψε στον εαυτό σου!


Δεν είναι ανάγκη να είσαι η Adriana Lima για να θεωρηθείς μοντέλο στη σύγχρονη εποχή. Ένα φρέσκο, φιλικό πρόσωπο είναι αυτό που ψάχνει το κοινό αλλά και οι επιχειρήσεις.

 

Επίσης, δεν χρειάζεται να σπαταλίσεις όλες σου τις οικονομίες σε ακριβό εξοπλισμό. Τα σύγχρονα smartphones διαθέτουν κάμερες εκπληκτικής ανάλυσης, που μπορούν να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες, ειδικά σε χώρους με καλό φωτισμό.

 

Αν θέλεις να επενδύσεις σε ένα gadget για αρχή, σου προτείνουμε αυτό να είναι το τρίποδο. Μία σταθερή, αξιόπιστη βάση είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δώσεις επαγγελματικό αέρα στις φωτογραφίες σου. Ειδικά αν δουλεύεις μόνος/-η, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κάδρο για τη λήψη σου και να αξιοποιήσεις τη λειτουργία του χρονοδιακόπτη.

 

 

Επιπλέον, ένα mini βοηθητικό φωτάκι για smartphone μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο, ειδικά σε περιπτώσεις που θέλεις να δημιουργήσεις περιεχόμενο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Τέλος, μην ξεχνάς ότι δεν χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία φωτογράφου. Η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι αρκετές για τα πρώτα σου βήματα.

 

Πειραματίσου, μέσα και έξω από το σπίτι. Παίξε με το φωτισμό, ανακάλυψε τις καλές σου οπτικές γωνίες, τα δυνατά αλλά και τα αδύνατά σημεία - γιατί κανένας δεν είναι τέλειος - και ξεκίνησε να τραβάς φωτογραφίες και video, ώστε να δημιουργήσεις περιεχόμενο.

 

Η επιμονή και η προσήλωση είναι καθοριστικές για την πορεία σου.

 

 

Κάνε μικρά αλλά τακτικά βήματα.

 

  • Ξεκίνησε με το να ποστάρεις μία ικανοποιητική για εσένα φωτογραφία στο Instagram κάθε μέρα -αν είναι δυνατόν-.


  • Μέτρησε πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να ετοιμαστείς για μία φωτογράφιση, πόσο για να τραβήξεις και να επεξεργαστείς μία φωτογραφία κ.λπ


  • Παίξε με τα hashtag [#], παρατήρησε ποιες ώρες και ποιες ημέρες οι φωτογραφίες σου συγκεντρώνουν περισσότερη προσοχή.

  • Επικεντρώσου στην ποιότητα του περιεχομένου. Είναι προτιμότερο να έχεις λίγες, αψεγάδιαστες φωτογραφίες στο προφίλ σου παρά δεκάδες θολές, κουνημένες ή βιαστικές.

     
  • Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το πόσο κόπο, χρόνο και effort είσαι διατεθειμένος/-η να καταβάλεις.

 

pexels-photo-238480

 

 

 

3. Προσέλκυσε Followers

 

Αναμφίβολα, οι εντυπωσιακές σου φωτογραφίες θα τραβήξουν το ενδιαφέρον πολλών νέων ακολούθων. Πέρα από αυτό όμως, μπορείς να κάνεις δεκάδες πράγματα για να μεγαλώσεις πολύ και γρήγορα τη λίστα των followers σου.

 

Πρώτο και κύριο είναι να ρίξεις μία ματιά στα στατιστικά σου..

 

  • Σε ποιο φύλο και σε ποιες ηλικίες έχεις μεγαλύτερη απήχηση; 

  • Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο, που φαίνεται να προσελκύει κόσμο;

  • Ποια post σου αποδίδουν καλύτερα;


Αφού κατανοήσεις τα analytics και τους αριθμούς -υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα και εφαρμογές για να σε βοηθήσουν-, δες σε ποιους τομείς αξίζει να δώσεις έμφαση ή τι χρειάζεται να αλλάξεις για να αποδίδεις καλύτερα.

 

Να είσαι παντού!

Πολύ σημαντικό βήμα είναι να ξεκινήσεις και εσύ η ίδια να κάνεις follow προφίλ μοντέλων, εταιριών ή γενικότερα influencers, με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους.

 

Ακολουθώντας τα επαγγελματικά προφίλ μοντέλων ή επιτυχημένων influencers μπορείς εύκολα να καταλάβεις τα dos & don'ts της βιομηχανίας αλλά και να αντλήσεις έμπνευση. Κάνοντας like και αφήνοντας σχόλια στις δημοσιεύσεις τους είναι πολύ πιθανό να τραβήξεις την προσοχή.

 

Έτσι, μπορείς να "ψαρέψεις" όχι μόνο followers, αλλά και πρακτορία μοντέλων ή φωτογράφους που θα δούνε τη φωτογραφία προφίλ σου! Φρόντισε λοιπόν να παρουσιάζεις μία όμορφη, καλαίσθητη και ξεκάθαρη εικόνα σε όποιον επισκέφτεται το προφίλ σου.

 

Το community είναι πολύ μεγαλύτερο απ'ότι φαντάζεσαι και προς έκπληξή σου, θα βρεις supporters εκεί που δεν το περιμένεις! Ένα shoutout από ένα φιλικό προφίλ μπορεί να προσελκύσει εκατοντάδες μάτια στο προφίλ σου!

 

 

Στο σημείο αυτό, να σου υπενθυμίσουμε να μην αμελείς την ασφάλειά σου. Φρόντισε να θωρακίσεις το λογαριασμό σου και τα προσωπικά σου δεδομένα αλλά και να προσέχεις το περιεχόμενο που δημοσιεύεις στη σελίδα σου.

 

 

Ένα ακόμα μέσο -ίσως και το πιο αποδοτικό- για να προσελκύσεις followers είναι και η διαφήμιση επί πληρωμής.

 

#συνεργασία_επί_πληρωμής

Με λίγα μόνο χρήματα μπορείς να διασφαλίσεις ότι η φωτογραφία σου θα προβληθεί στην αρχική σελίδα χιλιάδων χρηστών ως χορηγούμενη δημοσίευση. Επιλέγοντας μία εντυπωσιακή φωτογραφία και μία catchy περιγραφή έχεις τη δυνατότητα να προσκαλέσεις πολλούς δυνητικούς followers να ρίξουν μία καλύτερη ματιά στο προφίλ σου.

 how-to-advertise-on-instagram--create-instagram-ads--instagram-ads-best-practices--dash-hudson

 

Το πιο βολικό είναι ότι εσύ ορίζεις το budget, κι έτσι δεν ξεφεύγεις ποτέ από τον προϋπολογισμό σου. Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι ποιος είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος να διευρύνεις τη βάση των ακολούθων σου και γρήγορα, πόνταρε στη διαφήμιση επί πληρωμής. 

 

Extra tip: Μην αμελείς τους φίλους σου σε άλλες πλατφόρμες social media. Μία πρόσκληση να σε ακολουθήσουν είναι αρκετή για να αποκτήσεις πολλούς νέους ακόλουθους.

 

 

4. Αλληλεπίδρασε με το κοινό σου

 

 

Όσοι κι αν είναι οι followers σου, είναι σημαντικό να αλληλεπιδράς μαζί τους και να υπενθυμίζεις ότι είσαι.. ένα αληθινό πρόσωπο. 

 

Αρχικά, πρέπει να "γνωρίσεις" το κοινό σου. Ένα story αφιερωμένο σε αυτούς, ένα post που να τους ευχαριστείς για την υποστήριξη τους, ένα ask me session ή ένα follow από μεριά σου είναι κινήσεις που δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

 

Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που σε ακολουθούν, η επικοινωνία γίνεται πιο δύσκολη και απρόσωπη. Επενδύοντας όμως σε ενέργειες όπως αυτές που αναφέρουμε παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσεις σε μεγάλο βαθμό τους followers σου, που εκτός από φωτογραφίες και video, ενδιαφέρονται πλέον να σε γνωρίσουν καλύτερα.

 

 

pexels-photo-1090393

 

5. Επένδυσε σε συνεργασίες

 

Ένα από τα πιο απαιτητικά αλλά και σημαντικά βήματα για να μεγαλώσεις το προφίλ σου και να εδραιωθείς ως Instagram Model είναι οι συνεργασίες (γνωστές και ως collabs).

 

Σε περίπτωση που είσαι ντροπαλός/-ή, ετοιμάσου να κάνεις τολμηρά βήματα και να βγεις από το καβούκι σου!

 

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό προφίλ, θα πρέπει να σκέφτεσαι σαν επιχειρηματίας. 

 

Αναζήτησε άτομα, φωτογράφους ή brands με κοινά ενδιαφέροντα, όραμα και "πολιτική" με εσένα και προσπάθησε να δημιουργήσεις μία γέφυρα επικοινωνίας. Ένα ευγενικό, ξεκάθαρο μήνυμα/ e-mail, θα σε βοηθήσει πολύ να ξεκινήσεις.

 

  • Τι έχεις να τους προσφέρεις;

 

  • Τι έχουν να σου προσφέρουν;

 

 

Προσπάθησε να εξηγήσεις τους λόγους για τους κάποιος θα ωφεληθεί από τη συνεργασία σας.

 

Πρότεινε σε νέους φωτογράφους ένα test shooting, για να δημιουργήσεις περιεχόμενο για τη σελίδα σου αλλά και για το πορτοφόλιό τους, ώστε να βγείτε και οι δύο "κερδισμένοι". (Τέτοιου είδους φωτογραφίσεις συνήθως γίνονται δωρεάν)

 

Ζήτησε από ένα νέο brand να προμοτάρεις την καινούρια τους collection, επειδή θαυμάζεις τη δουλειά τους, και πάει λέγοντας.

 

Και μην ξεχνάς: Στον τομέα των collaborations τίποτα δεν είναι σίγουρο, πέραν του γεγονότος ότι θα υπάρξουν και ανεπιτυχείς προσπάθειες. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σε απογοητεύει.

 

Μία επιτυχής συνεργασία θα σου προσφέρει νέους followers, clout [επιρροή] και ίσως μία θέση ως ambassador μίας εταιρείας. Αν μάλιστα είσαι τυχερή θα έχεις και κάποιο εισόδημα ή δωρεάν προϊόντα/ παροχές του συγκεκριμένου brand, με την προϋπόθεση να τα προωθήσεις μέσω της σελίδας σου.

 

Τα πρώτα βήματα είναι πάντα δύσκολα, αν όμως επιμείνεις θα δεις αποτέλεσμα!

 

 

0011909_800

 

6. Κάνε post με συνοχή



Πέρα από φωτογραφίες, είναι πολύ σημαντικό να εμπλουτίσεις το profil σου με stories και video.

Προγράμματα όπως το Canva και το Planoly σου δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργαστείς και να προγραμματίσεις τις δημοσιεύσεις σου δωρεάν. Επίσης, σε διευκολύνουν να παρακολουθείς την πορεία και την αισθητική της σελίδας σου, με μεγαλύτερη ευκολία.

 

To κοινό σου αλλά και τα brands που ενδιαφέρονται για σένα θέλουν να σε γνωρίσουν καλύτερα. Ποια είναι τα hobby σου; Πώς τραβάς τις εντυπωσιακές φωτογραφίες σου; Έχεις κάποιο κατοικίδιο; Τι τρως μέσα στη μέρα σου; Μία συμβουλή που θα ήθελες να μοιραστείς;

 

Δημιουργώντας τέτοιου είδους περιεχόμενο αφενός αναδεικνύεις την ποιότητα του χαρακτήρα σου, αλλά και εμφανίζεσαι πιο προσιτή στους followers σου.

 

Αν καταφέρεις να κάνεις το κοινό σου να ταυτιστεί με σένα και να συμφωνήσει με τα "πιστεύω" σου, τότε έχεις κερδίσει την υποστήριξή τους στο 100%.

 

Και ένα επιπλέον tip: Να είσαι φυσικός/ή και .. relatable, γιατί καταβάθος, σε όλους μας αρέσει να ταυτιζόμαστε με τους αγαπημένους μας influencers!

 

 

pexels-photo-768472

 

 

7. Κάνε τον απολογισμό σου

 

 

Εφόσον έχεις ακολουθήσει όσα αναφέρουμε παραπάνω για κάποιο διάστημα, είναι απαραίτητο να κάνεις τον απολογισμό σου και να θέσεις τους στόχους σου.

 

  • Ακολούθησες το πρόγραμμα σου;

 

  • Απέδωσες όσο καλά ήθελες;

 

  • Σε ποιον τομέα τα πηγαίνεις καλά;

 

  • Ποιος τομέας χρειάζεται αλλαγές;

 

  • Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις;

 

Αλλά κυρίως:

 

  • ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ;

 

Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν πετυχαίνεις τον στόχο σου, τα δυνατά αλλά και τα αδύνατά σου σημεία. 

 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες και με ποιον σκοπό. 

 

Συνέχισε να προσφέρεις εντυπωσιακό περιεχόμενο στους followers σου, σκέψου "out of the box" και έχε τα μάτια σου ανοιχτά για πιθανές συνεργασίες και ευκαιρίες!

 

Η γνώση είναι φίλη σου. Με λίγα λεπτά έρευνας στο Internet θα ανακαλύψεις πανέξυπνες εφαρμογές, που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τα στατιστικά σου σε μία σειρά, να μείνεις κινητοποιημένος/-η αλλά και να πετύχεις τα goals σου!

 

Be ready!

 

Στην προσπάθειά σου να γίνεις ένα επιτυχημένο μοντέλο του Instagram θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες και αναποδιές. Αν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις, θα φανεί. Και εν τέλει, θα βρεις τον τρόπο και τα μέσα να το πετύχεις!

 

 

..Και επειδή ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πρώτα βήματα, σου προσφέρουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να χτίσεις ένα studio στο σπίτι σου, στις πιο super τιμές!

 

Ρίξε μία ματιά:

 

 

Polaroid Heavy duty Τρίποδο για Photo / Video 72" Μαύρο - 35.90€

 

polaroid-heavy-duty-photo-video-72-pltri72_600

 

 

 

 

MPOW - Lens Kit 3 σε 1 για Smartphones (Universal εφαρμογή) - 19.90€

 

0003563_mpow-pa-007-phone-camera-lens-kit-3-in-1-clip-on-180-fisheye-lens-065x-wide-angle-lens-10x-macro-len_600

 

 

 

Αναγνώστης καρτών 4-σε-1 για SD/Micro SD Type-C/USB 3.0 - 12.90€

 

ugreen-usb-c-card-reader-4-1-sdmicro-sd-type-cusb-30-plugs-50706_600

 

 

Anjou Διπλός καθρέφτης μακιγιάζ / Ring Light - 24.90€

 

anjou-ring-light-touchscreen-aj-mta005_600

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________

 

Ελπίζουμε το άρθρο μας να σου φάνηκε χρήσιμο

 

kooqie_small

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.