Αρχική / Blog / Φωτεινό Κοτοπουλάκι: Πασχαλινή κατασκευή από το Kooqie

Φωτεινό Κοτοπουλάκι: Πασχαλινή κατασκευή από το Kooqie

Πίσω στο blog
01/06/2021

Πασχαλινή ιδέα για κατασκευή



Το Κοτοπουλάκι που φέγγει στο σκοτάδι

 

 

Μάζεψε μπογιές, χαρτόνια και μπόλικη φαντασία και ετοιμάσου να φτιάξεις το φωτεινό κοτοπουλάκι. Μία φρέσκια, πασχαλινή ιδέα, που θα φέρει κοντά γονείς και παιδιά για να κατασκευάσουν ένα ξεχωριστό διακοσμητικό, μέσα στο πνέυμα των Εορτών!

Το καλύτερο; Η κατασκευή αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερες προετοιμασίες ή αγορές. Φτιάχνεται με απλά υλικά, που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου! Είσαι έτοιμος; 

 

Πάμε να δούμε πώς γίνεται!

 

Τι θα χρειαστείς:

 

  • Ένα γυάλινο/ πλαστικό δοχείο
  • Χαρτόνι
  • Μολύβι
  • Ξυλομπογιές
  • Νερομπογιές
  • Πινέλο
  • Χρυσόσκονη
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Βαμβάκι σε μπαλίτσες
  • [Προαιρετικά] Ένα μικρό φωτάκι για το εσωτερικό



Χρόνος Κατασκευής: Περίπου 1 - 1:30' ώρα

 

_______________________________________________________________________________________________

 

16

 

Οδηγίες:

 

1. Αφού συγκεντρώσεις τα υλικά στο τραπέζι σου, μπορείς να ξεκινήσεις με το βάψιμο του δοχείου. Πάρε μία κίτρινη νερομπογία [εναλλακτικά γίνεται και με ακρυλικά] και ένα πινέλο και άρχισε να βάφεις στο εξωτερικό. Άν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και κίτρινη χρυσόσκονη, για να κάνεις το κοτοπουλάκι πιο εντυπωσιακό! Όταν τελειώσεις, άφησε το προσεκτικά σε μία άκρη μέχρι να στεγνώσει.

Tip: Αν θέλεις, μπορείς να το στεγνώσεις με το σεσουάρ για να εξοικονομήσεις χρόνο.

 

 

9

 

2. Σε ένα χαρτόνι σχεδιάσε τα ματάκια, το ράμφος, τα πόδια και το λυρί για το κοτοπουλάκι με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, χρωμάτισέ τα με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους ή νερομπογιές. Άν θέλεις μπορείς να προσθέσεις φανταχτερές λεπτομέρειες με τη χρυσόσκονή σου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Μόλις τελειώσεις, με μεγάλη προσοχή, χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι για να κόψεις τα σχέδιά σου από το χαρτόνι.

Φύλαξέ τα μέχρι να στεγνώσει το δοχείο σου.

 

14

 

3. Πάρε ένα ακόμα χαρτόνι και ζήτησε τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά για να το διπλώσεις σε σχήμα φωλιάς. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις κομμένο χαρτόνι σε λωρίδες, στο πιο κοντινό βιβλιοπωλείο ή super market, σαν αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.

 

11 

 

4. Μόλις το δοχείο στεγνώσει, τοποθέτησε τη "φωλία" που έφτιαξες στο κάτω μέρος του και στερέωσέ τη με λίγη κόλλα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πάλι την κόλλα σου, τοποθέτησε τα ματάκια, το ράμφος, τις πατούσες και το λυρί στο δοχείο, με τον ίδιο τρόπο.

 

12

15 

 

5. Για να προσθέσεις τις τελικές πινελιές, κόψε μερικά κομμάτια από το βαμβάκι και με προσοχή, κόλλησε τα στα πλαϊνά του δοχείου, για να δημιουργήσεις τα φτερά για το κοτοπουλάκι.

 

18

 

6. Τέλος, μπορείς να βάλεις ένα μικρό, ασύρματο φωτάκι στο εσωτερικό της κατασκευής, δημιουργώντας έτσι ένα απίθανο πασχαλινό λαμπάκι! Για το δικό μας κοτοπουλάκι χρησιμοποιήσαμε το Aukey LT-ST23, που κοστίζει 19,90€.

 

 

19

 

Το φωτεινό κοτοπουλάκι είναι επιτέλους έτοιμο!

Τοποθέτησέ το στο γραφείο, δίπλα από το κρεβάτι σου ή όπου αλλού θέλεις!

 

 

Ελπίζουμε η Πασχαλινή κατασκευή μας να σου άρεσε!
Σου ευχόμαστε ένα χάρουμενο Πάσχα

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.