Αρχική / Blog / Πώς τα wearables έχουν βελτιώσει την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση

Πώς τα wearables έχουν βελτιώσει την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση

Πίσω στο blog
01/06/2021

heart rate smartwatch

Μόλις ξεκίνησες το "fitness journey" σου.

Γράφτηκες στο γυμναστήριο, αγόρασες λάστιχα, βαράκια και στρώμα γυμναστικής.

Όπως είναι φυσικό, ψάχνεις έναν εύκολο και έγκυρο τρόπο για να καταγράψεις την πρόοδο σου.

Ο διατροφολόγος και η ζυγαριά του φαρμακείου μπορούν να περιμένουν, γιατί σε αυτό το σημείο, μπαίνουν στο προσκήνιο οι έξυπνες συσκευές.

Με τη βοήθειά τους μπορείς να έχεις πρόσβαση στις σωματικές σου ενδείξεις ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο να μελετάς τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και να επιβλέπεις την υγεία σου.

 

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς η τεχνολογία έχει συμβάλλει στη βελτιώση του "fitness & well being", μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

 

functions smartwatch

 

1. Στην κατανόηση της υγείας μας


Πριν θέσουμε στόχους για τη βελτίωση της υγείας μας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε καλύτερα τη διατροφή, την άσκηση, την ποιότητα του ύπνου μας και άλλες παραμέτρους, ώστε να καταλάβουμε σε τι σημείο βρισκόμαστε.

 

Τα έξυπνα gadget βοηθούν να καταλάβουμε ποιες πτυχές τις καθημερινότητας μας είναι αναγκαίο να βελτιώσουμε, για να κάνουμε το lifestyle και την υγεία μας καλύτερα.


Ένα smartwatch κοστίζει πλέον γύρω στα 20€ - 30€. Είναι ο πιο απλός και προσιτός τρόπος για να καταγράψεις τις κυριότερες σωματικές σου ενδείξεις και να τις μελετήσεις σε βάθος χρόνου.

 

Στο e-shop μας θα βρεις το κορυφαίο Honor Band 5, που όχι μόνο σε ενημερώνει για τη σωματική σου κατάσταση, αλλά προσαρμόζεται στο είδος της άσκησης που κάνεις και καταγράφει διαφορετικές ενδείξεις.

 

2. Στο να θέσουμε στόχους και goals

 

Αφού κατανοήσουμε ποιες πτυχές του lifestyle και της υγείας μας απαιτούν προσοχή, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτές πιο στοχευμένα και να θέσουμε τα goals μας. Το να θέτουμε, για παράδειγμα, fitness goals, βοηθάει στο να είμαστε πιο κινητοποιημένοι αλλά και να έχουμε μία τάση συνέπειας απέναντι τους.


Πολλές φορές τέτοιου είδους δεσμεύσεις αποτυγχάνουν λόγω έλλειψης προσήλωσης και συνοχής.

Τα fitness gadgets έρχονται να βοηθήσουν το χρήστη να γίνει -και να παραμείνει- συνεπής. Στέλνοντας καθημερινές ειδοποιήσεις και θέτοντας daily στόχους, προσπαθούν να μας δραστηριοποιήσουν και να περιορίσουν το χρόνο που είμαστε αδρανείς (π.χ στο γραφείο ή στο σπίτι).

 

b

 

3. Στη βελτιώση της διατροφής μας

 

Η ανθυγιεινή διατροφή αποτελεί από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για χρόνιες ασθένειες. Πολλές φορές είναι δύσκολο να προσέχουμε τι τρώμε. Το γρήγορο lifestyle και οι καθημερινές μας συνήθειες κάνουν την υγιεινή διατροφή περίπλοκη υπόθεση.

 

Πέρα από τις χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές, υπάρχουν και πολλές συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις τροφές που καταναλώνουμε και τον τρόπο που τρώμε.

 

Εκτός από τα smartwatches, μία έξυπνη ζυγαριά έχει πλέον τη δυνατότητα να καταγράφει εκτός από το βάρος, τα ποσοστά λίπους, τα επίπεδα νερού, πρωτεϊνης και άλλες σημαντικές σωματικές ενδείξεις, παραπέμπτοντάς μας στο να επιλέγουμε μία πιο υγιεινή διαίτα. 

 

Στο Kooqie θα βρεις την Yunmai Premium, Έξυπνη ζυγαριά με Fitness APP και λειτουργία Bluetooth, που θα βοηθήσει εσένα και τους αγαπημένους σου να πετύχετε τους διατροφικούς σας στόχους.

 

smartscale

 

4. Στην καλυτέρευση της ποιότητας του ύπνου μας

 

Το πόσο καλή είναι η ποιότητα του ύπνου, έχει τεράστια οφέλη στην υγεία, όπως η ενίσχυση της μνήμης μας και η αποδοτικότητά μας μέσα στη μέρα.

 

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την καρδιακή δραστηριότητα ενώ κοιμόμαστε, το συνολικό χρόνο ύπνου και πόσες φορές ξυπνάμε μέσα στη νύχτα.


Έχοντας πλέον μία εικόνα του ύπνου μας είναι πιο εύκολο να βρούμε τρόπους να το βελτιώσουμε. 

 

5. Στη διαχείριση του βάρους μας

 

Οι μετρήσεις των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος έχει τάσεις προς την παχυσαρκία. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τέτοιου είδους lifestyle μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις μακροπρόθεσμα.  


Οι έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές, κάνουν την υγεία μας και την κατανόηση της πιο προσιτή και εύληπτη από ποτέ. Πλέον, ο καθένας μπορεί να καταγράφει αναλυτικά τις σωματικές του ενδείξεις, από την άνεση του σπιτιού, ανά πάσα στιγμή και με μηδενικό κόστος.

 

Εξάλλου, το σωματικό βάρος δεν είναι απλά τα κιλά μας. Είναι μία πιο σύνθετη μέτρηση που περιλαμβάνει παράγοντες όπως ο ΔΜΖ, η μάζα των οστών, τα ποσοστά λίπους κ.λπ. Οι ενδείξεις αυτές μπορούν πλέον να καταγραφούν από ένα έξυπνο ρολόι, έναν πομπό ή μία ζυγαριά.

Όντας, λοιπόν, ενήμεροι, είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις σωστές επιλογές που όχι μόνο θα βοηθήσουν να ρυθμίσουμε το βάρος και τη διατροφή, αλλά κατ'επέκταση την υγεία μας ως σύνολο.

 

smartwatch

 

6. Προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους

 

Οι έξυπνες συσκευές καταγράφουν την κατάσταση της καρδιάς μας και την ποιότητα της αναπνοής. Σε περίπτωση κινδύνου ειδοποιούν αμέσως με notifications και alerts.


Έτσι, μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή αν βρισκόμαστε σε κίνδυνο αλλά και ποια είναι η ρίζα του προβλήματος. 

 

Τέτοιου είδους λειτουργίες είναι πάρα πολύ χρήσιμες και μπορούν να σώσουν τη ζωή ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή με μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

 

smart app

 

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σου φάνηκε χρήσιμο στο να κατανοήσεις πώς η τεχνολογία έχει συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και της φυσικής μας κατάστασης.

 

Τα smarth health gadgets έχουν δώσει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στις σωματικές του ενδείξεις ανά πάσα στιγμή και χωρίς να χρειάζεται ειδικές γνώσεις ή επαγγελματικό εξοπλισμό.

 

Είτε λοιπόν, ψάχνεις μία λύση για τη μέτρηση της αθλητικής σου προόδου, είτε αναζητάς μία συσκευή που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σου, η τεχνολογία είναι στα χέρια σου!

 

 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.