Αρχική / Blog / Tik Tok Famous: Δοκιμασμένα tips & tricks για να το πετύχεις

Tik Tok Famous: Δοκιμασμένα tips & tricks για να το πετύχεις

Πίσω στο blog
01/06/2021
Tik Tok Famous: Δοκιμασμένα tips & tricks για να το πετύχεις

tik tok banner

 

Από τη μια στιγμή στην άλλη, το Tik Tok αναδείχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, που επιλέγουν νέοι, έφηβοι και όχι μόνο για να περάσουν τον ελεύθερό τους χρόνο. Η ταχύτατη ανάπτυξη της, η οποία ξεκίνησε το 2018 και μετάτρεψε το Tik Tok στη μεγαλύτερη δωρεάν πλατφόρμα ψυχαγωγίας, έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, με μικρούς και μεγάλους να θέλουν να "γευτούν" αυτά που έχει να τους προσφέρει.

 

Views - Likes - Shares - Followers - Fame - Κέρδη και φυσικά ατέλειωτες στιγμές γέλιου, διασκέδασης και ταύτισης με ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου!

 

Αριθμώντας περισσότερους από 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, καταλαβαίνεις πόσο χαώδης είναι η εφαρμογή. Ως χρήστης είναι δύσκολο να βρεις το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει και ως δημιουργός είναι ακόμα πιο δύσκολο να δει ο κόσμος τη δουλειά σου, χωρίς να χαθεί στα εκατομμύρια video που δημοσιεύονται κάθε λεπτό!

 

Όπως και να έχει, η επιτυχία στο Tik Tok δεν είναι τυχαία. Μία καλά μελετημένη στρατηγική και ελκυστικό περιεχόμενο είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι, για να γίνεις κι εσύ "famous Tiktoker". Ρίξε μία ματιά στα tips & tricks που σου έχουμε παρακάτω. Είναι πολύ πιθανό αρκετά από αυτά να μην σου έχουν περάσει κάν από το μυαλό!

 

2

 

 

  • Δημιούργησε Πρωτότυπο Περιεχόμενο

 

Αν έχεις πρωτότυπες ή ξεχωριστές ιδέες, αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή ένα μήνυμα που θες να περάσεις μέσα από το περιεχόμενό σου, τότε το Tik Tok είναι η ιδανική πλατφόρμα για σένα. Έχοντας ως δεδομένο ότι τα trends αλλάζουν καθημερινά, χρειάζεσαι έξυπνες, εναλλακτικές και φρέσκες ιδέες για να κατακτήσεις τα πλήθη.

 

Σε γενικές γραμμές, το κοινό αγαπά να βλέπει ψυχαγωγικά και αστεία clips, όπως: Challenges, χορογραφίες, αθλητικές δεξιότητες, workout routines, make up tutorials, μαγικά tricks, illusions, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ρομαντικά κολάζ, φάρσες με τους φίλους σου, οικογενειακές στιγμές (με τις οποίες όλοι ταυτιζόμαστε) και φυσικά, κατοικίδια. Internet-loves-pets!

 

3

 

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου σε ποιον απευθύνεσαι. Οι πιο μικροί σε ηλικία χρήστες αποτελούν περίπου το 50% του κοινού της εφαρμογής και είναι αυτοί που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μέσα στη μέρα σκρολάροντας και αλληλεπιδρώντας στην σελίδα. Πιο απλά, είναι τα άτομα που είναι πιο πιθανό να δουν, να πατήσουν like και share στα video σου.

 

Το Tik Tok σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις σύντομα κλιπ, έτσι είναι σημαντικό να περνάς γρήγορα και ξεκάθαρα το μήνυμα σου, για να κερδίσεις τους χρήστες. Έχεις κάποιο ταλέντο; Είσαι δημιουργικος; Αγαπάς τις κατασκευές, τα DiY; Κάνεις κάτι ιδιαίτερο ή μοναδικό; Μοιράσου το με τον κόσμο!

 

Και όπως τονίζουμε πάντα, να είσαι προσεκτικός με αυτά που δημοσιεύεις. 

 

 

  • Προσδιόρισε το στιλ σου 

 

Είναι αδύνατο να είσαι "μέσα σε όλα" και να συμμετέχεις σε κάθε trend της εφαρμογής. Οι πιο πετυχημένοι Tik Tokers έχουν ανακαλύψει τα δυνατά τους "χαρτιά" και ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο είδος περιεχομένου. Επικεντρώνονται λοιπόν, σε έναν τύπο video, εξασκούνται πάνω σε αυτό (όσο περίεργο κι αν ακούγεται), το τελειοποιούν και έτσι, προσελκύουν άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και προτιμήσεις.

 

Η Charli D'Amelio για παράδειγμα, είναι μία 18χρονη κοπέλα, που λατρεύει να χορεύει στους ρυθμούς trending τραγουδιών με τους φίλους της. Έχει εκατομμύρια ακόλουθους στην εφαρμογή και τα video της ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο (!) προβολές.Η ανάλαφρη προσωπικότητά της και τα ψυχαγωγικά tik tok, τη βοήθησαν να κλείσει συμβόλαιο με γνωστή Αμερικανική εταιρία και πλέον απολαμβάνει τις απολαβές που της χαρίζουν συνεργασίες με γνωστά πρόσωπα του χώρου και οι δεκάδες χορηγίες!

 

4

 

Οι θεατές βρίσκουν το περιεχόμενό της "relatable" και γι'αυτό την ακολουθούν πιστά. Τα video της είναι τραβηγμένα σε υψηλή ανάλυση, με προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να βγάζει μία όμορφη και περιποιημένη εικόνα προς τα έξω. 

 

Ακολούθησε τα βήματά της. Προσδιόρισε το στιλ σου, σκέψου προσεκτικά τι θέλεις να καταγράψεις στο επόμενό σου tik tok, ετοίμασε το χώρο, οργάνωσε τον εξοπλισμό σου, κάνε ένα πλάνο με το τι θέλεις να προβάλεις στο video και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις! 

 

Είναι πολύ σημαντικό, να έχεις πιθαρχία και συστηματικότητα όσον αφορά τη δημιουργία περιεχομένου. Πολλές φορές, τα αποτελέσματα της δουλειάς σου θα είναι εμφανή μόνο σε βάθος χρόνου. Μην αποθαρρύνεσαι όμως και μη ξεχνάς. να είσαι πάντα ο εαυτός σου!

 

 

 

 

  • Ακολούθησε τις τάσεις

 

Σε συνδυασμό με αυτό που αναφέραμε παραπάνω, θα σε βοηθήσει πολύ να ακολουθήσεις όσες τάσεις πιστεύεις ότι ταιριάζουν με την προσωπικότητά σου και το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει να αναδείξεις.

 

Οι τάσεις, γνωστές και ως "Challenges" αφορούν ένα τραγούδι ή ένα clip ήχου, που συχνά συνδυάζεται με κάποιο εφέ, χορογραφία ή σύντομο θεατρικό σκερτσάκι. Προσελκύουν εκατομμύρια χρήστες και παραμένουν στα trends για μέρες ή και εβδομάδες. Μερικά γνωστά challenges είναι τα: #InMyFeelingsChallenge, #Passthebrush, #ClupChallenge και εκατοντάδες ακόμα.

 

Ακολουθώντας τις τάσεις, διασφαλίζεις ότι το video σου θα φτάσει στις οθόνες πολλών χρηστών, που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα με εσένα. Έτσι, αποτελούν ένα σίγουρο τρόπο για να μαζέψεις προβολές, likes, shares και φυσικά, ακόλουθους.

 

Αν λοιπόν απολαμβάνεις το τραγούδι του Drake, δοκίμασε να χορέψεις στο ρυθμό του. Αν η παρέα σου λατρεύει το make up, το #PassTheBrushChallenge είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε, και πάει λέγοντας. Αφιέρωσε χρόνο να γυρίσεις ένα όμορφο video, χωρίς ατέλειες, βρες τα κατάλληλα φίλτρα και εφέ, για να το κάνεις να δείχνει ακόμα καλύτερο και να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

 

5

 

Όσο αστείο κι αν ακούγεται, το Tik Tok χρειάζεται υπομονή για να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Οι stars της εφαρμογής ασχολούνται αρκετές ώρες καθημερινά για να δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα σε κάθε τους upload. Το ίδιο το Tik Tok σου δίνει εκατοντάδες εργαλεία που θα σε βοηθήσουν. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τα γνωρίσεις και αξιοποίησέ τα. It's Free!

 

 

  • Χρησιμοποίησε τα Hashtag

 

Κλισέ; Μπορεί. Δοκιμασμένο να πετυχαίνει; Σίγουρα! 

Τα hashtag (#) είναι ο πιο απλός τρόπος για να προσδιορίσεις και να βελτιστοποιήσεις το περιεχόμενο σου. Σκέψου πώς λειτουργούν πασίγνωστες εφαρμογές όπως το Instagram ή το Twitter! 

 

 

6

 

 

Ας υποθέσουμε ότι είσαι στο Instagram και θέλεις να πάρεις ιδέες για το τι θα φορέσεις σήμερα. Πληκτρολογείς απλά "#OOTD" στη μπάρα αναζήτησης και έχεις εκατοντάδες αποτελέσματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το Tik Tok. Επισκέψου τη σελίδα "Trending" της εφαρμογής και δες τα δημοφιλή video. Ποια hashtag έχουν χρησιμοποιήσει;

Έχοντας αυτό κατά νου, πήγαινε ένα βήμα παραπέρα: Συνδύασε ένα trending τραγούδι για το video σου με τα αντίστοιχα hashtag. (πχ: Ένα κωμικό Tik Tok, με το τραγούδι Bad Guy της Billie Eilish και το hashtag #BadGuy σίγουρα θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω σου)!

 

 

 

  • Αλληλεπίδρασε με άλλους χρήστες

 

Είδες ένα Tik Tok που σου άρεσε; Άφησε ένα όμορφο comment ή μοιράσου το με τους φίλους σου. 

Όσο ασήμαντο κι αν ακούγεται, το να αλληλεπιδράς με τους χρήστες της πλατφόρμας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ένα πετυχημένο σχόλιο μπορεί να προσελκύσει πολλά βλέμματα. Ένα ευγενικό μήνυμα, μπορεί να σου φέρει καινούριους ακόλουθους και πάει λέγοντας. Εκτός αυτού, το προφίλ σου δείχνει ενεργό και έτσι, είναι πιο πιθανό να συγκεντρώσεις αντιδράσεις.

 

Μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τους λογαριασμούς που σου αρέσουν και να επιβραβεύεις το περιεχόμενο που απολαμβάνεις να βλέπεις. Σίγουρα η θετική σου στάση δεν θα περάσει απαρατήρητη! 

Άλλωστε, δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

 

Επιπλέον, μπορείς να ακολουθήσεις τους αγαπημένους σου "Tik Tok Influencers", για να παίρνεις ιδέες και έμπνευση για τα δικά σου video.

 

 

7

 

 

  • Προώθησε το λογαρισμό σου στα social media

 

Το Tik Tok σου επιτρέπει να μοιράζεσαι τα video σου στα υπόλοιπα social media.

Σίγουρα έχεις δει κάποιον φίλο σου στο Instagram να το κάνει. Είτε η πρώτη σου αντίδραση ήταν να "cringάρεις", είτε σου άρεσε, η μέθοδος αυτή είναι ένας ακόμα σίγουρος τρόπος να μεγαλώσεις το προφίλ σου και να προσκαλέσεις κόσμο να δει τα video σου.

 

Όσοι σε ακολουθούν ήδη στο προφίλ σου στο Facebook ή στο Instagram, είναι πολύ πιθανό να σε ακολουθήσουν και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείς πάντα να ζητήσεις από τους πιο στενούς σου φίλους να μοιραστούν το video σου κι έτσι να φτάσει στα μάτια ακόμα περισσότερων ατόμων, που θα οδηγηθούν στο προφίλ σου με λίγα tap!

 

8

 

  • Επένδυσε στον κατάλληλο εξοπλισμό

 

Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με το Tik Tok, και εφόσον το επιτρέπει το budget σου, μπορείς να επενδύσεις στον ανάλογο εξοπλισμό, που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα των λήψεων σου και να επεκτείνεις τις δυνατότητες σου.

 

Όλοι οι μεγάλοι Tik Tokers έχουν ένα κοινό: Πεντακάθαρα video. Τα καλοστημένα, περιποιημένα κλιπ είναι πολύ πιθανότερο να τραβήξουν το μάτι και στη συνέχεια το ενδιαφέρον των άλλων χρηστών και δυνητικά, των brands που θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. Τα καθαρά, σταθερά πλάνα, το ευρηματικό περιεχόμενο σε συνδυασμό με λίγο edit είναι ότι χρειάζεσαι για να απογειώσεις το προφίλ σου.

 

Όταν παρουσιάζεις μία συγκροτημένη εικόνα, παροτρύνεις τον κόσμο να σε ακολουθήσει, καθώς πλέον θέλει και περιμένει να δει περισσότερα από εσένα.

Πώς λοιπόν, θα πετύχεις το "επαγγελματικό" αποτέλεσμα στα video σου; Ρίξε μία ματιά στα gadgetάκια που σου έχουμε παρακάτω:

 

  • Ring Light: Το πιο πολύτιμο εργαλείο των influencers. Κάθε φορά που το φυσικό φως δεν είναι αρκετό, το ring light έρχεται να σώσει την κατάσταση: Εξισορροπεί το φωτισμό στο χώρο, διαγράφει τις σκιές, αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μειώνει τις ατέλειες.Είτε πρόκειται για make up tutorial, κωμικό video, workout ή χορογραφία, το ring light είναι must!

    ** Για μία εναλλακτική και οικονομική λύση, δες τι σου προτείνουμε παρακάτω:

 

 

10
Newell Ring Light 26cm με ρυθμιζόμενο φωτισμό - 32,90€
Δες περισσότερα ΕΔΩ

 

 

  • Τρίποδο: Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο gadget. Είτε σου αρέσει να γυρνάς τα video σου, σε εξωτερικούς χώρους, ενώ κινείσαι, είτε προτιμάς το setup σου να είναι στατικό και σε εσωτερικούς χώρους, το τρίποδο έρχεται να γίνει επέκταση του χεριού σου. Δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες, για να καταγράψεις σταθερά video, σε μία αξιόπιστη βάση, χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύεις τα χέρια σου.

    ** Αν ψάχνεις το επόμενό σου τρίποδο & selfie stick, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω!

 

 

11

Baseus Lovely Bluetooth Selfie Stick & Τρίποδο - 14,90€

 

 

13

Ugreen Traveler Bluetooth Selfie Stick & Τρίποδο - 16,90€

Δες περισσότερα ΕΔΩ

 

  •  Σταθεροποιητής/ Stabilizer: Ο σταθεροποιητής είναι ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των video σου. Είναι πάρα πολύ βολικό για την καταγραφή έξυπνων και δημιουργικών Tik Tok, στα οποία ο χρήστης συνήθως καταγράφει με το κινητό στο χέρι του. Ελαττώνει σε μεγάλο βαθμό τα κουνημένα, θολά πλάνα και ομαλοποιεί τη ροή καταγραφής, για πιο smooth, επαγγελματική απόδοση.

 

 

  • Διαφημίσου επί πληρωμής

 

Όπως και άλλα social media, έτσι και το Tik Tok σου παρέχει τη δυνατότητα να διαφημιστείς επί πληρωμής, αναβαθμίζοντας το λογαριασμό σου. Η λειτουργία αυτή είναι πολύ πρόσφατη και αρκετά ακριβή. Το ελάχιστο κόστος διαφήμισης ξεκινάει στα 10$ (9.20€) / 1000views, και για μία επιτυχημένη καμπάνια θα χρειαστεί να επενδύσεις περίπου 500$ (460€).

 

Η μέθοδος αυτή είναι επίφοβη, καθώς μπορεί περιστασιακά να σου προσφέρει views και traffic στο προφίλ σου, αλλά αν δεν το διαχειριστείς σωστά στη συνέχεια, η διαφήμιση δεν θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

 

 

15

 

Από την άλλη, μπορεί να κάνει θαύματα για επιχειρήσεις ή ιδιώτες, που θέλουν να προωθήσουν τη δουλειά τους μέσα από το Tik Tok, και για όσους χρήστες έχουν μία καλά μελετημένη στρατηγική, γνώσεις social media marketing και ένα έξυπνο πλάνο, για το πώς θα διαχειριστούν το traffic που θα επιφέρει η διαφήμιση.

 

Αν λοιπόν, δεν είσαι τόσο σίγουρος για τα παραπάνω, σε παροτρύνουμε να να επιλέξεις έναν από τους πιο ασφαλείς και δωρεάν τρόπους που αναφέραμε, για να μεγαλώσεις το προφίλ σου. Αν από την άλλη αισθάνεσαι έτοιμος για αυτό το next step, οργάνωσε το πλάνο σου και ετοιμάσου να δημιουργήσεις!

 

 

Extra Tip...

 

Διασκεδασέ το! Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, φρόντισε να σε κάνει να νιώθεις όμορφα.
Σκέψου το απλά: Αν ο δημιουργός δεν δείχνει να περνάει καλά, πώς γίνεται να περάσει καλά το κοινό του;

 

 

Συμπέρασμα

 

Το Tik Tok έχει αναμφίβολα κατακτήσει τα πλήθη σε χρόνο ρεκόρ και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να γευτούν την ικανοποίηση που προσφέρουν τα views, οι ακόλουθοι και η αναγνωρισιμότητα.

Η εφαρμογή είναι τέτοια, που δίνει την ευκαιρία στον καθένα να γίνει "viral", 'trending', "famous" από τη μία στιγμή στην άλλη, ακόμα και με τους πιο απίθανους τρόπους. Αν λοιπόν, έχεις βάλει ως στόχο να γίνεις κι εσύ σαν τους αγαπημένους σου Tik Tok stars, ακόμα κι αν τα video σου χάνονται στο ForYou Page, μην τα βάζεις κάτω!

 

Ακολούθησε τη φλόγα στην καρδιά σου, ανάδειξε την προσωπικότητα και το ταλέντο σου και μείνε συγκεντρωμένος στον στόχο σου! Τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις αυτό που αγαπάς και σε εκφράζει. Τα βήματα που σου αναφέραμε, θα φανούν χρήσιμα στο "ταξίδι σου'.

 

Και που ξέρεις, ίσως το επόμενο tik tok σου ξεπροβάλλει στο #Foryoupage εκατομμυρίων χρηστών! 

 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.
Ο λογαριασμός σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.