Home / Blog / Μένουμε Σπίτι Diaries: Πώς να περάσεις το χρόνο σου ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Μένουμε Σπίτι Diaries: Πώς να περάσεις το χρόνο σου ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Back to blog
01/06/2021

intro

Τις δύσκολες αυτές μέρες είναι ευθύνη μας να μείνουμε σπίτι, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται.

Ναι, είναι λογικό να πλήττεις, έχοντας "εγκλωβιστεί" στους τέσσερις τοίχους, μακριά από τους αγαπημένους σου και με θέα το... ταβάνι.

Αλλά, να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου γιατί κάνεις κάτι σημαντικό για το καλό όλων!

 

Πάρε μία βαθιά ανάσα και μην πανικοβάλλεσαι! Μέρες είναι και θα περάσουν.

Το kooqie είναι κοντά σου με αυτόν τον οδηγό με ιδέες και δραστηριότητες, που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο σου στην καραντίνα.

Keep calm and keep reading... (έχεις χρόνο, εξάλλου)!

 

 

Οργάνωσε τη μέρα σου:

 

Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να έχουν 'παγώσει", αλλά οι υποχρεώσεις τρέχουν. Είτε λοιπόν, εξακολουθείς να δουλεύεις από το σπίτι, είτε έχεις διάβασμα για το σχολείο/ το πανεπιστήμιο ή ακόμα και online courses είναι σημαντικό να μην αποδιοργανωθείς σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Βάλε τη μέρα σου σε μία σειρά και φτιάξε πρόγραμμα, ακόμα κι αν σου φαίνεται ανούσιο. Ξεκίνα με τις υποχρεώσεις σου: διάβασμα, εργασίες κ.λπ. Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός και εμπλούτισε τες με δραστηριότητες. Συμπλήρωσε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας με κάτι ψυχαγωγικό, κάτι δημιουργικό και πάνω απ'όλα κάτι που να σε ευχαριστεί.

 

Μην ξεχνάς, όλα τα τεχνολογικά "μαραφέτια", που έχεις στη διάθεση σου:

 

To Google Home Mini για παράδειγμα, είναι ένα εύχρηστο assistant, που με ξυπνητήρια, ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις σε βοηθάει να είσαι συνεπής, οργανωτικός και να παραμένεις κινητοποιημένος!

 

google home mini

 

 

Οργάνωσε το χώρο σου:

 

(Αν δεν το έχεις κάνει ήδη) Μπορείς να ξεκινήσεις να καθαρίζεις εντατικά το σπίτι σου! Είναι απόλυτα satisfying να βλέπεις το χώρο σου καθαρό και τακτοποιημένο. Οργάνωσε την ντουλάπα, τα ράφια, την αποθήκη και άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

Τα προϊόντα VonHaus που θα βρεις στο e-shop μας σε super τιμή θα σε βοηθήσουν να βάλεις τα πράγματα σου σε μία σειρά, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα που χρειάζεται ένα σύγχρονο νοικοκυριό και το κομψό design:

 

Μία heavy duty ραφιέρα VonHaus για τα εργαλεία, τις κούτες και τις ηλεκτρικές σου συσκευές είναι must.

 

vonhaus ραφιερα

 

Και φυσικά, για την οργάνωση της κουζίνας και άλλων μικρών αντικειμένων, ο εξοπλισμός της σειράς VonShef έρχεται να καλύψει όλες σου τις ανάγκες. Στην κατηγορία αυτή θα βρεις θήκες για μαχαιροπίρουνα, βάσεις για μπουκάλια, εντοιχιζόμενα ραφάκια που θα σε βοηθήσουν εντός κι εκτός κουζίνας. Ρίξε μία ματιά ΕΔΩ.

 

 

 

Φτιάξε ατμόσφαιρα:

 

Είσαι που είσαι όλη μέρα στο σπίτι, γιατί δεν επενδύεις στο... feng shui;

Ανανέωσε την ατμόσφαιρα στο χώρο σου, με ευχάριστες μυρωδιές και παιχνιδιάρικο φωτισμό. Επένδυσε χρόνο να διαμορφώσεις τις ιδανικές συνθήκες για να χαλαρώσεις στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο ή ακόμα και στο μπάνιο σου και δες τη διάθεση σου να αλλάζει!

 

Η έξυπνη λάμπα Teckin, όχι μόνο θα σου εξοικονομήσει ενέργεια, αλλά θα πλημμυρίσει το χώρο σου με εκατοντάδες χρώματα που μπορείς να προσαρμόσεις στο mood σου, με μία κίνηση. Το καλύτερο; Είναι συμβατή με smart assistants, για να μπορείς να την ελέγχεις μέσω voice control, από οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σου!

 

 

teckin λαμπα teckin purple

 

 

Τι άλλο χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις την όμορφη ατμόσφαιρα; 

Μία συσκευή αρωματοθεραπείας Taotronics, που θα γεμίσει το χώρο σου με ευχάριστα αρώματα και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, ενώ ασχολείσαι με τις δραστηριότητες σου. Τα αγνά αιθέρια έλαια, από Κίνα, Ευρώπη και Ασία σίγουρα θα... σε ταξιδέψουν!

 

 

tt aroma diffuser

 

 

Κάνε Puzzles:

 

Ακρίβώς! Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και ευχάριστο από το να συναρμολογείς puzzles. Ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά, είναι μία διασκεδαστική και ψυχαγωγική δραστηριότητα που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Αν δεν συγκινείσαι με τα απλά puzzle, τι θα έλεγες για ένα ξύλινο μηχανικό 3D Puzzle, που όχι μόνο συναρμολογείς, αλλά μπορείς να παίξεις μαζί του ή να το χρησιμοποιήσεις ως ιδιαίτερο διακοσμητικό! Στο e-shop μας θα βρεις τα ξύλινα 3D puzzle της Ugears, που θα σε απασχολήσουν για πολλές ώρες ή και μέρες, ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα. Με μέσο χρόνο συναρμολόγησης 5-8 ώρες, είναι μία διαφορετική δραστηριότητα που μπορείς να καταπιαστείς όταν βαριέσαι!

 

Παρακάτω, σου παραθέτουμε ένα από τα αγαπημένα μας, το Windmill Tower, που για τη συναρμολόγησή του χρειάζονται περίπου 12-15 ώρες. Give it a try!

 

ugreen windmill

 

 

 

 

 

Διάβασε Ebooks:

 

Είναι η τέλεια ευκαιρία να διαβάσεις όλα τα βιβλία που ήθελες αλλά δεν έβρισκες χρόνο ή ακόμα και να ξεκινήσεις την ανάγνωση, αν δεν ήταν ποτέ το "φόρτε" σου.

Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να διαβάσεις τα αγαπημένα σου βιβλία, είναι αδιαμφισβήτητα η ηλεκτρονική μορφή. Με λίγα κλικ έχεις εκατομμύρια τίτλους στο tabloid σου, πολλούς εκ των οποίων εντελώς δωρεάν!

 

Μόλις λοιπόν αποφασίσεις σε πιο novel θα εντριφύσεις απόψε, πάρε μία κουβέρτα, το αγαπημένο σου snack και κάθισε αναπαυτικά! Δεν θα καταλάβεις για πότε πέρασαν 3 (και βάλε) ώρες!

Αν μάλιστα θέλεις να απογειώσεις την εμπειρία σου, αξίζει να επενδύσεις σε ένα γραφείο κρεβατιού. Στο e-shop μας θα βρεις το ξύλινο lap desk της VonHaus στην πιο δελεαστική τιμή!

 

vonhaus bamboo desk 

 

 

 

Κάνε γυμναστική:

 

Καραντίνα και γυμναστική πάνε μαζί. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς την φυσική σου κατάσταση, ειδικά τώρα που είσαι κλεισμένος στο σπίτι και δεν ασκείσαι.

Μπορείς να συνδυάσεις τη γυμναστική με άλλες δραστηριότητες: ακούγοντας μουσική, audiobooks ή το αγαπημένο σου show στο background. Μπορείς ακόμα, να παρακολουθείς ένα video με ασκήσεις γυμναστικής, για να σου δίνει ώθηση.

 

Ένας αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος να ελέγχεις την πορεία της φυσικής σου κατάστασης αλλά και της υγείας σου είναι η έξυπνη ζυγαριά σώματος Eufy.

Με τη βοήθειά της μπορείς να γνωρίζεις το βάρος σου αλλά και 11 ακόμα σημαντικές σωματικές ενδείξεις ( ποσοστό λίπους, μυική μάζα, δείκτη μάζας σώματος κ.λπ).

 

eufy smartscale

 

 

Περιποιήσου τον εαυτό σου:

 

Επιτέλους έχεις όλο το χρόνο στη διάθεσή σου, για να φροντίσεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου!

Γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό, βάλε μουσική να παίζει και χαλάρωσε. Κάνε beaute ομορφιάς - φυσικά, δεν είναι ανάγκη να είσαι γυναίκα για να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου!

Φόρεσε άνετα, καθαρά ρούχα, βάλε μία ενυδατική κρέμα και φτιάξε ένα detox ρόφημα.

Σου εγγυόμαστε ότι θα νιώσεις απόλυτα αναζωογονημένος και δεν θα καταλάβεις για πότε πέρασε η ώρα!

 

Και για όσους δεν τα πάνε καλά με τις κρέμες ή θέλουν να κάνουν αυτό το extra step για την περιποίηση τους, υπάρχει λύση! Το σετ 6 εργαλείων Anjou είναι ιδανικό για να καθαρίσεις και να ανανεώσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου με ασφάλεια.

 

anjou σετ καθαρισμου προσωπου

 

 

Netflix and Chill:

 

Δεν χρειάζεσαι δικαιολογίες πλέον. Just do it!

Ανακάλυψε νέες σειρές, ξαναδές τις αγαπημένες σου για τριακοστή φορά, χωρίς ενοχές. Έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου!

Αν μάλιστα νιώθεις extra και θες να δημιουργήσεις ένα πιο... grande σενάριο για να παρακολουθήσεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο, επένδυσε σε έναν mini προβολέα και δεν θα το μετανιώσεις!

 

anker nebula prism

 

Με τον προβολέα Anker Nebula Prizm, που θα βρεις στο e-shop μας σε super τιμή, μπορείς να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα home cinema! Ετοίμασε popcorn, εμείς σου κάνουμε δώρο τα μεταφορικά!

 

 Μενουμε σπιτι

 

Αυτές είναι οι πιο κύριες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις και να αξιοποιήσεις ευχάριστα το χρόνο σου στο σπίτι.

Μην ξεχνάς να έχεις υπομονή και να είσαι θετικός. Οι μέρες θα περάσουν πριν το καταλάβεις!

 

Το kooqie κατανοεί τις ανάγκες σου και θέλει να κάνει την καθημερινότητά σου πιο άνετη και παραγωγική!

Στο e-shop μας θα βρεις την ειδική κατηγορία #Menoume_Spiti με μειωμένες τιμές, δωρεάν μεταφορικά και extra εκπτωτικό κωδικό σε εκατοντάδες προϊόντα. Ρίξε μία ματιά και δεν θα χάσεις!

 

Ελπίζουμε ο οδηγός μας να σου φάνηκε χρήσιμος! Παραμένουμε στη διάθεσή σου!

Be the first to know about our offers

Subscribe to the newsletter to be the first to receive our news and offers
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.
Your account

This website uses cookies

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.